Ciasta i drobne słodkości
Słodkie wypieki zajmują szczególne miejsce na polskich stołach w trakcie uroczystości okolicznościowych. Sernik, jabłecznik, makowiec… Polecamy tradycyjne domowe receptury w najróżniejszych odsłonach. Do naszych wypieków używamy najlepszych, naturalnych i wyselekcjonowanych surowców. Świeże owoce, prawdziwe masło, wysokiej jakości śmietana, jajka z wolnego chowu w połączeniu z odrobiną finezji, wyobraźni i pasji to nasz przepis na udany wypiek. Jeśli więc szukasz domowego ciasta, bez ulepszaczy i chemii cukierniczej, trafiłeś idealnie! Napisz do nas.
Ciasta wypiekamy w formach o wymiarze 30x40cm z których można wykroić 35 kawałków. Można zamówić połowę blachy. Koszt krojenia 10zł / blachę.
Nasze propozycje ciast
Ciasta DE LUX
- Ciasto wiśniowo-czekoladowe– dwa blaty ciasta czekoladowego przełożone delikatnym, rozpływającym się w ustach kremem waniliowym. Całość przykryta musem z aromatycznych wiśni.
- Pyszne ciasto z kremem i miodowo-migdałową skorupką– delikatne ciasto drożdżowe zapieczone pod warstwą migdałów skąpanych w syropie miodowym, całość przełożona pysznym kremem budyniowym.
- Sernik karmelowy– wspaniały sernik, koło którego nie przejdzie obojętnie żaden miłośnik serników i karmelu. Wspaniały mocno czekoladowy spód przykryty warstwą serową z dodatkiem karmelu domowej roboty.
- Sernik czekoladowy – delikatny sernik na kruchym spodzie uwieńczony polewą z gorzkiej czekolady. Wspaniały!
- Sernik puszysty – kruchy, kakowy spód, puszysty wsad serowy i kakaowa posypka. Pychota!
- Kruche ciasto z malinami i delikatną pianką– kruche ciasto przykryte delikatną pianką bezowo-budyniową, na której ułożone są maliny – całość przykryta kruchą posypką.
- Snickers– orzechy, karmel, miód to połączenie smaków, któremu nie jest łatwo się oprzeć. Ciasto z serii „im starsze, tym lepsze”, bardzo trudno to sprawdzić, ponieważ ciasto znika z talerzyków w mgnieniu oka. Ciasto miodowe z kremem budyniowym, masą kajmakową i orzechami
- Dobosz miodowy– orzechy zatopione w domowym karmelu, zapieczone z miodowym kruchym ciastem i przełożone kremem z kaszy manny
- Szarlotka na kruchym cieście maślanym – idealnie kruchy spód, warstwa soczystych jabłek, całość przykryta maślaną posypką. Obłęd!
- Malinowy zawrót głowy– pyszne, delikatne kruche ciasto a na nim góra soczystych, orzeźwiających lub malin zalanych galaretką, całość przykryta delikatnym waniliowym kremem śmietanowym, całość dopełnia chrupiąca beza udekorowana kawałkami czekolady. Tą kompozycję smaków trzeba spróbować – totalny zawrót głowy.
- Makowa księżniczka– biszkopt makowy przykryty pysznym, orzechowym kremem budyniowym, w którym zatopione zostały soczyste brzoskwinie. Całość przykryta biszkoptem makowym udekorowanym delikatnym waniliowym kremem śmietanowym. Wspaniałe smaki, które w połączeniu tworzą rozpływającą się w ustach bajkę.
- Ciasto pijak – ciasto makowo-kokosowe z kremem waniliowo-budyniowym, nasączone advokatem i udekorowane biszkoptami oraz polewą czekoladową.
- Brownie z masą kokosową i czekoladą– miłośnicy czekolady wiedzą, że ich najlepsze ciasto to właśnie brownie. Wspaniałe połączenie czekolady, kokosa i czekolady powoduje, że to ciasto jest po prostu przepyszne.
- Brownie z bakaliami – puszyste brownie zwieńczone polewą na bazie gorzkiej czekolady, udekorowane bakaliami.
STANDARD
- Ciasto czekoladowo-porzeczkowe– delikatne ciasto czekoladowe nasączone sokiem z czarnej porzeczki + delikatna masa śmietankowa oraz mus porzeczkowy (można zamówić wersję z alkoholem).
- Kołocz śląski– z serem, z makiem, z jabłkiem, z owocami sezonowymi, z kruszonką.
- Ciasto „Kilimandżaro”– ciasto składające się z następujących warstw biszkopt kakaowy, mus jabłkowo-cytrynowy, delikatny krem waniliowy, biszkopt kakaowy, polewa czekoladowa.
- Ciasto WZ– dwa blaty biszkoptów czekoladowych przełożone kremem śmietanowym z mascarpone. Całość oblana czekoladą.
- Sernik z brzoskwiniami na cieście półkruchym.
- Seromak na cieście drożdżowym.
- Ciasto jogurtowe z truskawkami i brzoskwiniami– delikatne ciasto jogurtowe, a w nim skąpane owoce sezonowe.
- Delikatne ciasto jogurtowe z masą budyniową, owocami i galaretką.
- Ciasto mocno czekoladowe z kremem czekoladowym i wiśniami w galaretce.
- Ciasto miodowe z kremem śmietankowym i masą karmelową– pyszne ciasto biszkoptowo-miodowe przełożone masą śmietankową, całość pokryta masą karmelową.
- Jabłecznik z bitą śmietaną i czekoladą na cieście biszkoptowym.
- Ciasto biszkoptowe z delikatną pianką typu ptasie mleczko i galaretką.
Na liście nie ma Twojego ulubionego ciasta? Skontaktuj się z nami, jesteśmy otwarci na nowe propozycje.
Zainteresowany ofertą cenową? Napisz do nas!
Galeria przykładowych realizacji
Zabrania się kopiowania zdjęć oraz opisów (w całości lub w części) bez zgody Cukierni Moja-Bajka. Zgodnie z Ustawą o Prawie Autorskim i Prawach Pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r. (Dz.U.94 Nr 24 poz. 83, sprost.: Dz.U.94 Nr 43 poz. 170) wykorzystywanie autorskich pomysłów, rozwiązań, kopiowanie, rozpowszechnianie zdjęć, fragmentów grafiki, tekstów opisów w celach zarobkowych, bez zezwolenia autora jest zabronione i stanowi naruszenie praw autorskich oraz podlega karze.